Маслина

Olive (Olea Europaea) Fruit Oil, Olea Europaea Fruit Oil

Зехтинът се извлича от маслини, техните костилки, или и двете. Най-добро качество доставя чистото масло от плода (Oleum virgineum), конвенционалните масла за готвене са от цели плодове. Най-добрата класа се идентифицира с етикета "Extra Virgin Olive Oil".
Зехтинът има дълга традиция като масло за растителни екстракти или като базово масло на лечебни мехлеми. В народната медицина се смята за затоплящо, стимулиращо, противовъзпалително и подобряващо циркулацията. То попива много бавно в роговия слой на кожата и действа особено успокояващо и омекчаващо, което го прави идеална грижа за груба и лющеща се кожа. Неговото високо съдържание на олеинова киселина го прави силно защитно и овлажняващо, действа и възстановяващо за кожата.

Козметични свойства:

  • идеално като масажно масло или масло за растителни екстракти
  • затопля и стимулира циркулацията на кръвта
  • противовъзпалително & възстановяващо
  • защитно и овлажняващо, за мека и нежна кожа

виж. Хайке Кезер 2010, "Натурални козметични суровини", Линц, издателство Фрея, 3-то издание 2012


Продукти с Маслина